Enter your keyword

Italiaanse antipasti

Deli Italia biedt je een ruime keuze antipasti aan. Proef de heerlijke pacchino tomaatjes uit Sicilie, die alleen gedijen op de flank van de Etna. Half zongedroogd ingemaakt onder extra vergine olijfolie en kruiden geven hen een onovertreffelijke, intense en zoete smaak. De peperoncini gevuld met tonijn en parmesaan, de kapperappels, gemarineerde champignons enz.. Ook een mooi aanbod aan natuurolijven ontbreekt niet.

maxi-tagliere-salumi-e-formaggi

Antipasti

Pomodorini Pacchino semi-dried

Vers verwerkte Pacchino tomaten uit Sicilië die gedijen alleen op de flank van de Etna, eens geplukt worden deze half-zongedroogd, en onder een extra vergine olijfolie en kruiden ingemaakt. Onovertreffelijke, intense en zoete smaak.

Olive Bella di Cerignola in salamoia

Grote groene koningsolijven in saumure (water en zout). Deze olijf wordt sinds 1400 geteeld en geapprecieerd wegens haar uitzonderlijke grootte, vaste structuur en bijzondere smaak. De olijf weegt gemiddeld 11 gr, maar er zijn er zelfs van 20 gr ! De olijven worden opgelegd in een marinade van water, zout en o.a. wilde venkelstokjes en zijn heerlijk bij het aperitief of de antipasto.

Carciofini Grigliati

De artisjokken worden eerst gepeld, vervolgens wordt het artisjokhart al dente gekookt, en kort gegrild. Hierdoor verkrijg je een beetgare artisjok, vers van smaak. Opgelegd in extra vergine olijfolie, gekruid met zuiderse kruiden en stukjes pikante rode pepers.