Bepin De Eto – Flavé Rosé
Berlucchi ’61 – Franciacorta Brut
Strogeel en heerlijke intense fijne parels. Mooi fris opspelend wit fruit van appel en peer, verrijkt met een exotische toets, geroosterd brood en een verborgen kruidigheid. Een heel subtiele houttoets. In de mond, fris, speels, zacht en aangenaam. Het witte fruit krijgt navolging van het pittige citrusfruit. Knisperend einde met een aanhoudende lengte. Wat een elegantie!
Berlucchi ’61 – Franciacorta Rosé
Cascina Castlet – Ataj
Giulio Cocchi – Brachetto d’Acqui
La Tordera – Brunei Brut
La Tordera – Tor Se
Marramiero – Brut Metodo Classico
Heldere lichtgele kleur met zeer fijne perlage en een persistente geur. Fruitig met een hint van broodkorst.
Mooi in evenwicht gebracht, harmonieuze smaak die ons doet denken aan rijp fruit. Knisperend einde met een aanhoudende lengte. Wat een elegantie! Een topper die naast Franse tophuizen meer dan zijn mannetje staat.
Massimo Leone – Falanghina
Een zeer verfijnde en geurige schuimwijn met een lekkere afdronk. Een wijn met een extreem fijne en overvloedige, persistente perlage die zeer lang aanhoudt. We hebben broodkruin in de neus, wat typisch is voor de Falanghina, en wat de harmonieuze elegantie van zijn boeket benadrukt. De smaak is vol en fruitig, met een zweem van witte bloemen en kamille. De afdronk is verfijnd, smaakvol en fris met een lange afdronk.
Medici Ermete Lambrusco Concerto
Mocavero – Sjre Wit
Zero Puro Prismae – Pecorino BIO
Een typische 'vin naturel': een beetje troebel in je glas, gisttonen bij aanvang en in de smaak mooie bitters en een notige afdronk.
Verder wit fruit, perzik en overrijpe peer in het pallet en licht oxidatieve tonen, ook zo'n kenmerk van een natuurwijn. Bij deze Zero Puro Prismae Pecorino zit dat oxidatieve overigens nergens in de weg, het is licht en aangenaam en het maakt dit een intrigerende wijn.