B.puntoio Catarratto – Chardonnay
Diepe gouden kleur met groene reflecties. Frisse, minerale neus met tonen van
citrusvruchten en linde. In de mond frisse zuren met een uitgesproken fruitige
afdronk.
B.puntoio Nero d’Avola – Cabernet
Robijnrode wijn. In de neus zijn geuren van rijpe aardbeien, blauwe pruimen,
krenten en specerijen te ontdekken. In de mond aroma’s van rijp rood en zwart
fruit, vijgen en kruidige tonen. De afdronk geeft rijpe tannine en milde zuren.
Piero Mancini – Vermentino
Strogeel met groene reflecties. Typische aromaten voor de Vermentino druif, limoen, appel, tikkeltje mineraal en lichtjes kruidig. In de mond, elegant, evenwichtig, soepel en goed gestructureerd.
Tascante – Ghiaia Nera
Robijnrode wijn. In de neus toetsen van zwarte kersen, moerbeien, bosbessen, vanille en salie. Zacht in de mond met heerlijk aroma van bessen, en met precies de juiste hoeveelheid tannine en frisse zuren.
Tenuta Rapitalà – Campo Reale
Diepe robijnrode kleur, vol boeket van rijp zwart fruit, bramen, kersen en kruiden. In de mond een stevige, krachtige en kruidige structuur en een duidelijke aanwezigheid van zachte tannine en een delicate zuurtegraad. Kortom, alles mooi in balans gebracht.
Tenuta Rapitalà – Piano Maltese
Gele kleur met felle tinten. Stijlvol, warm en fruitig boeket, gele perzik, rijpe abrikoos, oranjebloesem en een minerale toets. Elegante, hartige smaak, vet en tegelijk fris met een licht exotisch fruitaccent en een vleugje geroosterde amandel. Mineraliteit in de afdronk.
Tenuta Regaleali – Rosso del Conte
Robijnrood. In de neus warm, zoet en complex. Kersen, vijgen, gedroogd fruit,
kruidig, en een toets vanille. In de mond, warm en zwoel, maar ook frisheid en
niet te zwaar. Een wijn met een heel eigen karakter, heel smakelijk en rijp, met
lengte en structuur.