Aia Vecchia – Morellino Di Scansano
Robijnrode kleur, de neus is fruitig en fris met vooral kers op de voorgrond.
In de mond heeft deze wijn een goede structuur met ronde en niet-agressieve tannine.
Bava – Barolo
Prachtige granaat rode kleur. Het boeket doet denken aan geuren van specerijen, violet, cacao, truffels. Het is een top kwaliteit wijn dankzij zijn opmerkelijke tannine die verzachten met het ouder worden.
Serveren op 18-20°C
Berlucchi ’61 – Franciacorta Rosé
Intens zalmroze. Dichte, schuimige mousse, en een lange - aanhoudende kraal van fijne bubbels. Elegante tonen van wilde bessen en andere rijpe vruchten. Goed versmolten met subtiele nuances van gist en knapperig brood. In de mond verfijnd en elegant met een zuurtegraad die mooi in evenwicht is.
Casa Maschito – La Bottaia
Intens robijnrood die kan overgaan naar granaat. Intense neus met elegante parfums die doen denken aan rijpe bessen. Nuances van Balsamico en zeker het bosachtige komen terug in de neus. In de mond vol, vlezig, en evenwichtig met een mooie lange afdronk
Casa Maschito – La Terrazza
Diep robijnrood kleur met oranje reflecties. Geurig boeket van fruit confituur met discrete toetsen van vanille en kruiden en zeker het getoaste. De smaak in de mond is vol krachtig, alles mooi in evenwicht gehouden door de fluweelachtige tannine.
Castello Monaci – Coribante
Diepe robijnrode kleur met paarse tinten. Intens fruitige aroma's met tonen van
kersen, frambozen en vlierbloesem. In de mond een frisse, fruitige en licht sappige smaak.
Nino Negri – Mazèr
De Chiavennasca druiven komen uit de beste zones. 20% van de druiven worden gedurende 40 dagen gedroogd. Granaat van kleur en geuren van bittere kruiden, kaneel en kruidnagel, gedroogde bloemen, rozen en violet en pruimen confituur. Krachtige en gestructureerde droge wijn met zalige lange afdronk
Nino Negri – Sfursat ***** Stelle
Dit is een absolute Grand Cru wijn. Chiavennasca ondergaan een natuurlijke droging op houten matten gedurende 90 à 120 dagen.
Intense diepe granaat kleur. Zeer complex met hints van pruimen, wilde kersen, kruidige tonen (o.a.kaneel), chocolade en tabak. De smaak is geconcentreerd, krachtig en buitengewoon evenwichtig en aangenaam, met een blijvende afdronk.
Nino Negri – Sfursat Sforzato
Enkel de beste Chiavennasca worden geselecteerd, en worden gedurende 3 maand gedroogd in houten bakjes. Granaat van kleur, en geuren van bittere kruiden, gedroogde bloemen, pruimen en rozijnen. Mooie aanhoudende afrond met de nodige frisheid. Dit is één van de vele onbekende Italiaanse parels, en is waarachtig hemels mooi in het glas.