Enter your keyword

Enkel de beste olie uit de laars

Door de rechtstreekse import uit verschillende regio’s van Italie (Ligurie,Toscane, Abruzen, Puglia) kan Deli Italia een zeer mooi assortiment van olijfolieën (extra vierge) aanbieden. Van fruitig en zacht tot pikant en pittig, al naar gelang de regio. Een greep uit ons uitgebreid assortiment.

_vyr_119FullSizeRender-8

Decarlo Puglia

Deze producent bestaat sinds 1600. Zij produceren extra zuivere olijfolie enkel verkregen van eigen olijven, geperst en verwerkt op hun eigen domein.

In 2014 en 2105 behaalden zij één van de belangrijkste awards met de Torre di mossa olie, namelijk deze van beste olie ter wereld in de Flos Olei.

Door het samenpersen van olijven met bv look, citroen, peper of basilicum verkrijgt men een extra zuivere olijfolie met natuurlijk aroma.

Een goede kwaliteit kookolie helpt eenieder achter het fornuis. Decarlo Classico is daar het ideale voorbeeld van, en is verkrijgbaar in een blik van 1 of 3 liter

Door het kweken van tomaten, artisjok, aubergines en nog veel meer, kunnen wij tapenades van tomaten, olijven en artisjok aanbieden. Ideaal voor op een toast of het bereiden van saus. De geroosterde artisjok is een ware delicatesse die ook bij ons verkrijgbaar is.

Frantoio Muraglia Puglia

De olijfolie van Frantoio Muraglia is een extra vierge olijfolie. De smaak is fruitig met een licht pepertje op het eind. De olijfolie heeft in Italië reeds de “Oscar dell’Olio” prijs gewonnen. De olijfolie is verpakt in prachtige flessen van terra cotta en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een eyecatcher op je aanrecht, dus.

Frantoio Romaino Ligurië

Een klein familiebedrijf die een ongefilterde olie produceert van de taggiasca olijf. Men noemt deze olie in de streek niet voor niets het gele vloeibare goud. Door tijdens het persen de eigen gekweekte verse citroenen aan toe te voegen, verkrijgt men een citroen olie van uitmuntende kwaliteit, ideaal om gestoomde, gebakken vis mee af te werken of te verwerken in een salade. Door meerdere chefs uit onze streek gewaardeerd en verwerkt.