Enter your keyword

Kazen uit Italië, meer dan Parmezaan!

Pecorino

Deli Italia biedt de klant een ruim assortiment aan Italiaanse kazen. De pecorino’s, provolone, taleggio, verse mozzarella, scamorza affumicate, enz… laten je nogmaals proeven hoe rijk Italië is aan dergelelijke producten. Tijdens de zomermaanden hebben wij wekelijkse aanvoer van verse Burrata, ricotta en zoveel meer. Tijdens de wintermaanden bieden wij ook kazen met o.a. truffel,kastanjeblad,… aan. Uiteraard ontbreken de parmezaan van 30 maanden oud en grana padano niet.

De opkomst van Scamorza

Het woord scamorza betekent zoiets als ‘het hoofd eraf gesneden’. Deze kaas – typisch Italiaans – wordt gemaakt volgens de pasta filata- techniek. Daarbij laat men de wrongel denatureren in hete wei, zodat een elastische massa ontstaat. Die massa wordt getrokken ( filata ), gekneed en gepekeld. Daarna wordt de bal met een koordje ingesnoerd en opgehangen, waarbij een peervorm, of een ‘sneeuwman’, ontstaat, met een hoofd (dat, eenmaal eraf gesneden, de naam aan de kaas zal geven) en een romp. Zo wordt de kaas gedroogd.

8724

Scamorza

(FILES) A picture taken on February 15, 2008 shows a worker checking a wheel of seasoned Parmigiano Reggiano cheese in a factory in Valestra, near Reggio Emilia. In central Italy, a deposit of prized Parmesan cheese is enough to secure a loan. The unique system dates back to the 1950s and is still used by four banks in the northern Emilia-Romagna region, including one which holds around 400,000 rounds of the cheese. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Parmigiano

IMG_2953

Pecorino’s

Making of

Making of