Enter your keyword

Verfrissend Italië - Baladin

De Baladin frisdranken werden oorspronkelijk ontworpen om  smaken en aroma’s uit onze jeugd te herontdekken. Dankzij het bereikte resultaat genieten er terug veel mensen van deze heruitgevonden smaken. Maar nog belangrijker is de waardering voor de inspanningen om alleen gezonde ingrediënten te selecteren. De verschillende smaken Cedrata (citrus), Spuma Nera (rabarber), Ginger (gember) en cola zijn dan ook zonder toevoeging van kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Abbondio, een limonade met geschiedenis

Abbondio, een verhaal met geschiedenis. Er zijn al 120 jaar voorbij sinds in 1889 Angelo Abbondio in Tortona, dicht bij Alessandria (Piemonte), de frisdranken fabriek oprichtte. Dankzij originele en geheime recepten, uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten, slaagde hij erin onimiteerbare zuivere smaken te bekomen.

De smaak “Made in Italy”

Na een overname in 1997, was de uitdaging voor de firma Abbondio buiten hun lokale markt waar ze zeer bekend waren, hun producten te lanceren zonder aan de hoge kwaliteit waar ze bekend voor stonden in te boeten. Vandaag kan je de frisdranken van Abbondio in de meest gesofisticeerde cafés, speciaalzaken en winebars van Italië maar ook in de wereld terugvinden. Bv: Eataly in Torino, Harrod’s in London, Galeries Lafayette in Parijs. Stilaan exporteren ze over de hele wereld. Abbondio verovert nu ook België…

Ideeën die opvallen

Abbondio blijft de aandacht vestigen op zijn kwaliteit en de traditionele recepten, maar hun succes is ook te danken aan de originele ideeën en verpakkingen zoals de pin-ups van de vintage edition.

De Smaken

La Bianca: de klassieke en veel geprezen limonade van Abbondio die gemaakt wordt van 5 verschillende soorten Siciliaanse citroenen, mooi gedoseerd voor een evenwichtige smaak.

La Tonica: voor het eerst gemaakt aan het begin van de 20ste eeuw, heette in het begin de bittere limonade. Deze perfecte blend van (nog altijd volgens het originele en geheime recept) chinine en de citrus “toetsen” van de citroen. Il Chinotto: geboren in de jaren ’40 van de vorige eeuw naar een origineel recept van Abbondio. Gemengd met een geheim ingrediënt, heeft deze cola-achtige limonade een intense smaak, fris en onimiteerbaar, lichtjes sprankelend. Il Pompelmo & Fragola: komt voort uit de idee om pompelmoes en aardbei samen te brengen in een unieke, licht sprankelende frisdrank.