Enter your keyword

De 1001 gezichten van grappa

De distilleerderij Castelli Guiseppe werd in 1963 opgericht door de vader van Guiseppe. De artisanale methode en de selectie van de beste druivenmost, die afkomstig is uit de Langhe en loopt tot Ligurië geven aan deze grappa een hoge en uitzonderlijke kwaliteit.

Limoncello, straffe citroenen!

Het productieproces

Deze limoncello di Sorrento heeft die echte “zing” van citroenen, die je tong prikkelt en heerlijk lang in je mond blijft hangen zonder een wrang gevoel na te laten. Limoncello wordt in Italië na het eten en soms tussen de gangen door gedronken, om de mond te verfrissen. Het kan ook perfectct geserveerd worden bij desserts zoals bij ijs, en zelfs een aanrader bij taarten.

Limoncello van de lekkerste citroenen ter wereld…

Onze limoncello wordt gemaakt door Piemme op het Sorrentijnse schiereiland, bekend vanwege zijn heerlijke citroenen. De combinatie van een buitengewoon zacht microklimaat, de zee, de zon en de vulkanische grond zorgen, naar hun eigen zeggen, voor de lekkerste citroenen van de wereld. Van deze citroenen wordt “limoncello” gemaakt.

De beste limoncello wordt natuurlijk door vele Zuid-Italiaanse mama’s thuis zelf gemaakt. De citroenen worden heel dun geschild en in een bak met pure alcohol gezet, zodat de kleur en smaak in de alcohol trekt. Na één week wordt er een oplossing van water en suiker aan het citroengele mengsel toegevoegd. De schillen worden er uitgefilterd en is de limoncello klaar om te drinken.

Piemme is één van de eerste likeurfabrieken in Sorrento, die begon met de productie en verkoop van limoncello op grote schaal. Zij vinden dat tot op de dag van vandaag, hun limoncello nog steeds het meest de ambachtelijke limoncello benadert die door “Mama” thuis gemaakt wordt!