Enter your keyword

``Il borgo del balsamico``, azijn die ouder is dan je dacht...

Een geschiedenis, een plek van rust, waar de oude stenen en het Italiaanse landschap spreken.
Hier ontmoet het glooiende landschap van de Reggio Emilia de glooiende hellingen van de Apennijnen, een gebied dat bekend staat om zijn Parmigiano Reggiano kaas, salami en Traditionele balsamico azijn.
Respect voor de authentieke ingrediënten , en de traditionele aloude werkwijze.

De meerwaarde van Il Borgo Del Balsamico:

  • De balsamico moet gemaakt worden van kwalitatieve druivenmost met een minimale toevoeging van azijn.
  • Bevat geen toegevoegde caramel, water of kleurstoffen
  • De vaten worden doorgegeven van generatie op generatie. De meest recente dateren van 1970, waardoor het hout zo geïmpregneerd is met Balsamico smaak, en die daardoor een eindproduct leveren van superieure kwaliteit.
  • Houtsoorten als eik, kers, kastanje, jeneverbes en moerbei laat toe een stevig parfum en aroma’s aan de producten te geven.
  • Door het gebruik van kleine vaten (70 – 80 liter) wordt een goede uitwisseling verkregen tussen het hout en het product.
  • Er zijn nooit flessen op voorraad omdat de Balsamico’s worden bewaard in de vaten tot Deli Italia zijn bestelling plaatst.
  • Elke handeling gebeurd volledig met de hand zodat er kan gezorgd worden voor de karakteristieken tot in het kleinste detail. Volgens Il Borgo is elk stuk uniek en verdient het al de aandacht, te beginnen met het selecteren van de grondstoffen tot de eindafwerking.
  • De geschiedenis en traditie van de Acetaia betekent vertrouwen en respect voor het product.