Enter your keyword

Salute

I Vini Spumanti

Peter & Karien selecteren enkel de betere spumante die op de Italiaanse markt te verkrijgen is. Bubbels waar smaak, kwaliteit en prijs hand in hand gaan.
Enkel Superiore’s, Millesimato’s en Metodo Classico zijn in de winkel te verkrijgen.

Berlucchi (Franciacorta) en Marramiero (Abruzzo) zijn de 2 toppers die op dezelfde methode als de champagne (Metodo Classico) worden gevinifieerd.
De Marramiero brut en de Rosé heeft zelfs de afgelopen jaren steeds de topscore (da non perdere) weten te behalen in de vermaarde italiaanse “Sparkle” gids.

Santa Marghretia, BePinDeEto, San Venanzio & Mille Bolle zijn de prosecco’s (100% Glera druif) waarvan de smaken varieren van Extra Brut, Brut naar Extra Dry.

Voor de iets zoetere bubbels opteren wij voor een Moscato d’Asti van Cascinacastelet, en de Brachetto d’Acqui van Cocchi. De ideale combinatie om op kerst te serveren bij een panettone.

Americano-2012

Vermouth

Het ideale aperitief die sinds kort een sterke opmars kent. Je kan het puur drinken of als basis voor een overheerlijke cocktail. Wij geven graag wat serveertips mee.

Cocchi Americano

Cocchi Americano betekent veel meer dan een eenvoudige Asti wijn gemaakt met infusie van kruiden en specerijen. Een aperitief bij uitstek.

Cocchi wordt algemeen beschouwd als het origineel Aperitivo Americano, en is sinds 1891 continu gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

De afgelopen jaren is Cocchi Americano uitgegroeid tot een cult-product bij de beste sommelier en bartenders, wereldwijd.
Serveer gekoeld met ijs, een stukje sinaasappelschil, een scheutje soda of Tonic. Wie voor de tonic versie kiest kan afwerken met munt en de schil van een limoen.

Storico Vermouth di Torino

Onmiskenbaar Cocchi van karakter , Vermouth di Torino is één van de slechts twee geografisch beschermde AOC vermout’s (de andere is Chambery ).
De Storico Vermouth di Torino volgt de regionale traditie van het gebruik van fijne Moscato wijn als basis , die vervolgens wordt doordrenkt met een geheim recept van de lokale en exotische plantenextracten .
Traditioneel gedronken op zichzelf of met ijs. Deze vermouth zal ook een andere dimensie geven aan je klassieke cocktails wanneer deze als ingrediënt wordt gebruikt.

CocchiVermouthitanuovaeti
Aperitime-new-bottle

Spritz – It’s time for Aperitime

De alom gekende Italiaanse cocktail die het ganse jaar kan gedronken worden.
Deli Italia kiest al jaren voor de Apertitime van Martinez. Een artisanale versie ten opzichte van deze die te verkrijgen is in de supermarkten.

Martinez, de Sicilaanse specialist in gearomatiseerde wijnen kiest voor de Aperitime een witte wijn als basis waar hun geheim kruidenrecept en sinaasappel worden aan toegevoegd.